Pripravila som si pre vás recept na zdravú a chutnú mrkvovú tortu. Môžno že si niekto povie, či to vôbec chutí dobre. Ja však musím povedať, že klasická torta s mrkvou je veľmi chutná a lahodná. Prajem pekné čítanie, môžeme sa pustiť na recept.
Čo budeme potrebovať?
- 4 vajca
- 1 hrnček trstinového cukru
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 2 lyžičky sódy bikarbóny
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- štipka soli
- 3/4 hrnčeka slnečnicového oleja
- 9 mrkiev (zaleží podľa veľkosti)
- 2 hrste mandľových lupienok
- 1 hrsť sušených hrozienok
- citrónová kôra
Postup: Rúru predhrejeme na 170 stupňov. Vyšľaháme spolu 4 vajcia a 1 hrnček trstinového cukru. Pridáme k nim suchú zmes múky, prášku do pečiva, sódy bikarbóny a soli. Následne pridáme olej a dôkladne premiešame. Nakoniec pridáme najemno nastrúhanú mrkvu, mandle, hrozienka a citrónovú kôru. Cesto vylejeme do vymastenej formy a pečieme, dokým sa korpus nezačne oddeľovať od formy. Pečieme asi 50 minút. Prajem dobrú chuť!
Budem rada za každý komentár 💓
Zbožňujem mrkvovú tortu; no nikdy mi nenapadlo pridať do nej i hrozienka — no znie to ako skvelý nápad!
OdpovedaťOdstrániťSIMPLY BERENICA — Facebook Page — READ "HOW TO STAY ORGANIZED"