pondelok 5. augusta 2019

Letné nezbytnosti + čo navštíviť?

Ahojte 💗

Na horúce leto teší skoro každý, aj ja mám rada teplé počasie a rada si vychutnávam leto pri vode. Ani v letnom období však netreba zabúdať na starostlivosť o pleť a ochranu pred slnečným žiarením. Ja osobne sa snažím viacej dbať o svoju pokožku. Momentálne sa už ani toľko nelíčim, keďže mám menšiu alergiu na slnko. V dnešnom článku vám predstavím niekoľko kozmetických produktov, ktoré používam a som s nimi nadmieru spokojná. Uvidíte, či sa za posledný rok zmenila moja kozmetická rutina. Okrem kozmetiky som sem zaradila i typy na miesta, čo navštíviť a kde sa môžete schladiť počas slnečných dní. Prajem pekné čítanie! 🙎😊

Vlasová a telová kozmetika
  1. Vlasy - v poslednej dobe som si obľúbila šampón od značky Ziaja (posilňujúci s keratínom). Napriek tomu, že s výdržou nie som úplne spokojná, zapôsobil na mňa. Vlasy neskutočne podvihne a dodá im objem. Po umytí vždy aplikujem bezoplachový balzam na vlasy Elseve, vďaka ktorému sa mi vlasy perfektne rozčesávajú. Ako posledný výrobok používam olej Panthene. Cez leto sa mi neskutočne vysušujú vlasy, takže treba im dopriať niečo kvalitné. Olej na vlasy je pre mňa nutnosť!
  2. Hygiena - najdôležitejšia vec, ktorá nesmie nikdy chýbať v žiadnej kúpeľni je samozrejme sprchovanie. Medzi moje obľúbené značky patrí Nivea, Fa a Palmolive. Okrem sprchovacích gélov a mliek používam aj peelingy na telo. Súčasťou mojej letnej rutiny je holenie a práve teraz si neviem predstaviť, že by som preskočila túto časť starostlivosti o telo.
  3. Telová, pleťová kozmetika - keďže sa mi v lete dosť vysušuje pokožka, používam telový krém od Avon Planet Spa. Som s ním mimoriadne spokojná, pokožku vyživí a dostatočne premastí. Z tejto rady, mám i krém na ruky ktorý je tiež famózny. Do mojej pleťovej kozmetiky aktuálne patrí aj krém Nivea Soft. Zvyčajne si ho natieram ešte pred opaľovaním, aby som si pleť chránila pred silnými slnečnými lúčmi.
  4. Kúpeľ - často si vychutnávam dni príjemnou, teplou a hlavne voňavou vaňou. Milujem peny alebo bomby do kúpeľa. Zbožňujem ich sladkú vôňu a vždy zabudnem na problémy. Nielen v zime, ale i v lete sa rada kúpem vo vani.
  5. Opaľovacie mlieka - veľa rokov už mám v láske produkty Astrid. Ich výhodou je určite nižšia cena. Zatiaľ som ani novú značku neskúšala. Pri opaľovacích krémoch a mliekach väčšinou používam 30 faktor. Ako poslednú vec tu zaradím osviežujúci sprej na chodidlá. Objavila som ho náhodou, na cesty a hlavne na toto teplo je priam ideálny.
 Pleťová a dekoratívna kozmetika
  1. Pleť - okrem krému používam pleťovú vodu a gél Bioderma Sensibio. Čistenie pleti je veľmi dôležitá činnosť, celoročne sa treba starať o pleť.
  2. Odličovanie - už som si zvykla odličovať tvár odličovacím pleťovým mliekom. Podľa mňa má celkom dobré produkty na pleť značka Nivea. Je to moja stálica.
  3. Voňavky, telové spreje, deodorant - vyhľadávam kvetinovo-drevité vône, počas celého roka. Rada nosím výrazné tóny v parfúmoch. Veľmi som si obľúbila voňavku Dezire od Sirael. Má síce výraznú, ale pomerne príjemnú vôňu, ktorá vydrží celý deň. V ostatnom čase používam tiež telový sprej Viktoria Secret (kvetinovo-ovocná parfumácia). Výdrž nie je úplne najlepšia ale i tak, ho rada používam. Ďalším kozmetickým produktom je deodorant Bioderma. Už ho mám vyše roka a musím povedať, že vydrží dosť dlho, aj keď ho používam dennodenne.
  4. Ošetrovanie nechtov - laky na nechty už tak často nepoužívam. Jedine si aplikujem raz za týždeň, olejčok na nechty. Značka Oriflame má výrobky na nechty skvelé.
  5. Pomôcky líčenia - beauty blender a štetce sú dôležitou súčasťou každého líčenia. 
  6. Dekoratívna kozmetika - korektor Oriflame a tekutý mejkap LR je prvá vec, čo použijem. Potom nasleduje púder Max Faxtor, na fixáciu je famózny. Pre česanie obočia siaham po priesvitnom géle Catrice. Momentálne skúšam špirálu Ebelin, ale každý deň ju nepoužívam. V poslednej dobe som sa zase vrátila k paletke Oriflame, v ktorej sa nachádza bronzér, lícenka a rozjasňovač. Moju kozmetickú rutinu zakončíme výrazným rúžom Dermacol. V priebehu leta som sa zase vrátila ku ružovým a červených rúžom, ktorými vždy rada pozmením nudné líčenie. Krásna farbička na perách urobí hneď dobrý dojem, veľa ľudí mi ju chválilo.
Tipy kam ísť? Čo sa oplatí navštíviť?
  • Kúpaliská:
  1. Strehová - radi navštevujeme toto miesto, pretože si môžete vybrať aký čas chcete stráviť na kúpalisku (buď 3 hodiny alebo celý deň). Sú tu k dispozícii lehátka, na ktorých sa môžete opaľovať. Lepšie ako ležať len tak na zemi. Bazény sú čisté, voda nie je príliš studená. Ja som väčšinu času v relaxačnom bazéne, kde je letná a osviežujúca voda. Občerstviť sa môžete buď v malých bufetoch alebo reštauráciách.
  2. Liptovský Ján - menšie kúpalisko s chladnejšou vodou. Presne v takejto horúčave, vám padne vhod. Tiež sa môžete rozhodnúť, na koľko hodín sa chcete zdržať na kúpalisku. Mňa už celodenné kúpanie až tak neláka. Pre deti je výlet na kúpalisko ideálny. Čo sa týka stravovania, majú vynikajúce langoše, ako aj guľáš či hranolky.
  3. Štúrovo - ak sa chcete vybrať na predĺžený víkend určite odporúčam túto lokalitu. V Štúrove nájdete mnoho bazénov, teplých a bublinkových alebo s vlnami ten je je skvelý na vybláznenie. My tiež plánujeme ísť niekedy, v septembri keď už tam nebude toľko veľa ľudí.
  • Príroda, cestovanie, pamiatky: radi chodievame na prechádzky do prírody, vždy sa v nej cítim dobre. Tento rok sme navštívili pár zaujímavých  miest ako napríklad Bojnický hrad a jaskyne. Plánujem Vám o tom podrobnejšie napísať v samostatnom článku.

  
Dúfam, že sa vám dnešný článok páčil... :) Do komentára mi môžete napísať, ktoré miesta radi navštevujete cez leto. Kam sa chystáte? Čo vás zaujalo? Aká je vaša obľúbená letná kozmetika a ktoré produkty preferujete? Ďakujem za spätnú väzbu. 😉💓
 

5 komentárov:

  1. Já upřímně používám stejné produkty v létě i v zimě :) Akorát jsem si všimla, že tělové krémy používám častěji :)

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
  2. úžasný článok. Ja si pleť čistým s gélom a Lumispou od Nuskin a moja pleť je krásna, bez akné a vyrážok a dokonca aj bez mastnoty. A čo sa týka dekoratívky tak tam u mna vládnu všetky produkty od Nuskin.

    AKO SI NÁJSŤ SVOJ ŠTÝL?

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Pěny od Avonu mám hrozně ráda! Na pleť používám i micelárky od Nivey. Máš pravdu, Nivea je ověřená klasika. :)

    OdpovedaťOdstrániť