streda 21. augusta 2019

Maya Sinay – Jedného dňa


Ahojte
Pripravila som si pre Vás recenziu knihy s názvom Jedného dňa od spisovateľky Maya Sinay. Keďže som v poslednej dobe zase prepadla čítaniu kníh, tak s ňou samozrejme musím pochváliť. V dnešnom článkom Vám prezradím niečo bližšie o tejto romantickej knižke. S autorkou sme sa dokonca zoznámili osobne pred necelými dvomi mesiacmi. Človek nikdy nevie koho môže stretnúť v živote a za túto príležitosť som veľmi rada. Mária Papačová Cabanová, píšuca pod umeleckým menom Maya Sinay, je milá a chápavá bytosť s veľkým srdcom. Dostala som od nej krásny darček knihu s vlastným podpisom. Darček mi urobil obrovskú radosť. Ďakujem!

Obsah knihy

Kniha je príbehom, ktorý nám predstavuje mladú maliarku Alex. Má osemnásť a ako odmenu za prijatie na vysokú školu odchádza so svojou sestrou Beu do Talianska. Na dovolenke hneď v prvý deň spozná krásneho Nemca Matta, do ktorého sa zamiluje. Hoci sa poznajú len krátko, prežijú nádherné a vášnivé dni. Napriek tomu, že má Alex priateľa Miloša, nechce Matta opustiť. Letná láska však rýchlo pominula. Posledný deň sa Matt nepríde ani rozlúčiť a Alex odchádza domov nešťastná. Po príchode na Slovensko ju na letisku čakali Milošovi rodičia Silvia a dedko. Už tušila že sa niečo stalo. Keď sa dozvedela, že rodičia zahynuli, nemohla tomu uveriť. Bol to pre ňu veľký šok. Alex sa doslova zrútila. Jej život sa vydá úplne inou cestou, než po akej túžila.


Silvia jej bola veľkou oporou, skoro ako druhá rodina. Alex nakoniec s Milošom zostala. Dozvedela sa, že je tehotná, aj keď to bolo pre nich priskoro. Aj keď Miloša mala rada, nebola to pravá láska. Na začiatku manželstva boli spolu celkom šťastný, ale po čase začal Miloš popíjať, ani keď porodila Jakubka nebol s ňou. Onedlho sa jej narodilo ďalšie dieťa, malá Mia. Hlavná hrdinka bola šťastná, že má krásne a zdravé deti, hoci Miloš sa o nich moc nestaral. Jedného dňa, keď prišla domom, Miloš sa na ňu zúrivo vrhol. Rýchlo zobrala veci a deti utekali pred ním z bytu. Prišli po nich Silvia a dedko. Alex vedela že sa k nemu určite nechce vrátiť. Dedko sa dohodol so synom, že najlepším riešením bude rozvod. Bol to nový začiatok, pre ňu a jej deti.


Ako išiel čas, rástli i deti a z malého Jakubka stal športovec, tenista. Dedko ho v tom podporoval, vybavil mu špičkových trénerov, chodil s ním na zápasy. Boli nerozlučná dvojka. Chcel aby mal kariéru zabezpečenú. Po veľkej drine sa Jakub skutočne sa stal hviezdou, za čo mohol vďačiť svojmu dedkovi a celej rodine. Mia sa už odmalička rada venovala fotografovaniu, skončila umeleckú školu a dokonca si vybudovala vlastnú značku. Alex bola na všetky deti veľmi hrdá, dávala im lásku, vo všetkom ich podporovala. Za tie roky stále myslela na letnú lásku Matta, každý deň jej chýbal, ale nikdy ho nevypátrala.


Po šťastnom živote prišla nečakaná udalosť smrť milovaného dedka. Každému chýbal, ale najviac Jakubovi, ktorý si všetky svoje emócie vybíjal na tenise. Následne však stretol svoju životnú lásku Funny. Onedlho sa vzali a narodili sa im krásne, zdravé deti. Alex vedela, že musí povedať svojmu synovi pravdu o jeho vlastnom otcovi. Keď mu oznámila, že jeho pokrvný otec je Matt, syn Jakub zostal nahnevaný. Na jednom zápase sa s ním stretol a nevedel ako sa ma správať. Bolo to preňho úplne nové, ale po čase si našli k sebe cestu. Matt celé tie roky myslel na Alex, všetky knihy, čo napísal boli o nej. Nakoniec sa zosobášili a boli šťastní, lebo mali pri sebe svoje milované deti.

Moje dojmy

Kniha sa mi hneď na začiatku čítania zapáčila, pretože je napísaná pútavo a príjemným jednoduchých štýlom. Navyše romány sú mojou srdcovou záležitosťou! Rada čítam o láske a životných osudoch. Jedného dňa je skvelá oddychová kniha. Celkovo ju hodnotím veľmi dobre. Zaujalo ma najmä to, ako rýchlo po rozvode sa hlavná hrdinka dala psychicky do poriadku. Presne aj my by sme mali myslieť pozitívne a žiť práve v túto chvíľu. Knihu odporúčam všetkým milovníkom romantickej literatúry.

Autorka napísala zatiaľ dve knihy Bielej romantickej série: Navždy (prvý diel) a Jedného dňa (druhý diel). V blízkej budúcnosti by mala vyjsť ďalšie časti, takže sa máte na čo tešiť. Verím, že budú aspoň rovnako krásne ako kniha Jedného dňa. 🙂

Milí čitatelia, to je z dnešnej recenzie všetko. Do komentára mi môžete napísať, aký druh beletrie obľubujete. Čítali ste niečo od tejto spisovateľky? Máte radi zaľúbené romány?
Budem rada za každý komentár 💘
 

1 komentár: