utorok 10. januára 2017

Smothie



Nápoj ktorý slúži na osvieženie nielen počas leta aj v zime potrebujeme piť niečo čo obsahuje veľa vitamínov.Smothie sa pripravuje väčšinou z mlieka,ovocia a zeleniny.Popri pádne niektorý si doňho dávajú chia semienka.Ja si doňho nedávam semienka.Chutí mi vynikajúco aj bez chia semienok. Hlavne sa po ňom cítim sviežo a zdravo.
Banánovo-kivové smothie
  • Pokrájam ovocie na kolieska
  • Nalejem do misky mlieko a pridám ovocie
  • Po mixujem mlieko s ostatnými surovinami
  • Podávam 

Do samotného nápoja pridávam cukor iba vtedy ak do nápoja nedávam banán alebo ovocie ktoré obsahuje dostatok cukru.Smothie je vhodný piť popri diete ale dajte si pozor na niektoré ovocia. Pretože niektoré z nich obsahuje dosť cukru.Hlavne je to na Vás ako si ho pripravíte a čo doňho pridáte.Môžte použiť rôzne druhy ovocia a zeleniny.Skúšala som napr:Čučoriedkovo-bananové smothie.Musím sa priznať že bolo vynikajúco.Nielen vzhľadovo ale hlavne chuťou.Viac bolo cítiť banány ako samotné čučoriedky.No a teraz som skúsila bananovo-kivové-malo tiež dobrú chuť.Bolo v ňom cítiť nielen banán ale samotné kivi.


Smothie sa proste hodí všade so sebou si zobrať buď do školy,pri cvičení,na výlet alebo doma len tak si trošku osladiť a spríjemniť deň.V mojom prípade sa smothie hodí v každom ročnom období.









1 komentár:

  1. Já si dělám ráda smoothie z mixu hodně ovoce a zeleniny a jen s vodou a nebo džusem :)

    OdpovedaťOdstrániť