štvrtok 29. júla 2021

Zladila som do červenej farbe !

 Ahojte 💗

Máme tu krásne letné obdobie a ja k vám prichádzam s novým outfitovým článkov v spolupráci s Bonprix.Vybrala som si znova zaujímavé kúsky, ktoré vám dnes predstavím. Zvolila som tentokrát oblečenie viacmenej v červenej farbe, keďže mi červená farba chýbala v šatníku. Poďme sa pozrieť ako som jednotlivé kúsky medzi sebou skombinovala.

Džersejové maxi šaty - dlhé šaty vo výraznej červenej farbe ma na prvý pohľad upútali a musela som ich mať vo svojom šatníku. Na vysokej postave sa krásne vynímajú a zakryjú všetky nedokonalosti, čo je pre mňa prioritou. Šaty sú bez rukávov, výstrih okolo dekoltu je tvare V, okolo pásu majú všitý opasok, ktorý šaty ozvláštni. Vzdušný materiál 95% viskózy a 5% elastan.

Samotný kúsok je praktický, keďže je vhodný na rôzne príležitosti či svadbu, večierok alebo do mesta. Najviac na šatách oceňujem, že sú skutočne pohodlné, nekrčia sa, nikde nezarezávajú a človek sa v nich cíti pohodlne celý deň. Okrem toho ich farba je krásna - ženská, upúta každého výraznou farbou.

K šatám som skombinovala len jednoduché doplnky, ako sú elegantný krátky blejzer a čierne sandále, ktoré pekne dopĺňajú finálny outfit. Mám rada eleganciu a práve takto si ju predstavujem. Oblečenie mi perfektne sadlo, vďaka čomu som sa v ňom cítila príjemne a upravene.

 
Krátky blejzer - čierne sako je základom v každom šatníku. Práve takýto typ oblečenia by mala mať každá žena. Blejzer sa hodí na rôzne spoločenské akcie, pekne sa dopĺňa so šatami a vytvára zaujímavú kombináciu. Samozrejme nesmú chýbať doplnky - klasické čierne sandále a crossbody kabelka, ktorú som v tomto prípade dala do ruky.
 

Blejzer má kratší strih, takže s dlhými šatami alebo tunikami bude vyzerať dokonale. V strede blejzra je gombík na zapínanie. Po stranách sa nachádzajú vrecká, ktoré slúžia skôr na ozvláštnenie celkového kúsku. Netreba pod neho vrstviť, keďže materiál zahreje počas chladných večeroch. Materiál 95% polyester, 5% elastan, podšívka 100% polyester.

 
Nohavice Lenzing Ecovero - dlhé a voľné nohavice v maršolovej-hnedej farbe, ktoré upútajú pozornosť zaujímavým vzorom. Okolo pásu máme opasok, ktorým si nohavice uviažeme a ja som si z neho urobila mašľu. Myslím si, že má skutočne nádych mora a pláže. Prostredníctvom plážového vzoru si môžeme zaspomínať na leto. Nemusíme ani nikde cestovať, len si vychutnávať príjemnú letnú atmosféru. Ja osobne sa veľmi sa teším z horúceho letného počasia. Leto patrí medzi moje obľúbené ročné obdobia. Mnoho z nás si konečne môže naplno užívať slnečné dni a neobmedzovať sa.
 
 
K nohaviciam som zvolila basic čierne tričko s krátkym rukávom, čierne sandále a čiernu crossbody kabelku. V celom outfite vyniknú široké vzorované nohavice, ktoré sú samé o sebe dosť výrazné. Stačí si k nim obliecť kúsky s jemnými alebo neutrálnymi farbami. Nohavice môžeme zladiť do elegantného aj športovejšieho štýlu. Ide o multifunkčný typ oblečenia, ideálna voľba do horúcich letných dní. Nohavice sú ušité z príjemného vzdušného materiálu, ktorý sa skladá zo 100% viskózy. Za mňa skvelé nohavice a teším sa ako mi budú spríjemňovať moje leto 💗💗💗
 
Ďakujem krásne za pekné oblečenie Bonprix, že som si mohla vybrať ďalšie kúsky do môjho šatníka.

Ktorý outfit sa vám najviac páčil?

Ďakujem za každý komentár 💗

 

7 komentárov: