nedeľa 24. januára 2021

Top kozmetika 2020 (pleťová a dekoratívna kozmetika)

 

Ahojte 💗

Začal nám nový rok 2021, v ktorom nemôže chýbať článok o kozmetike. Predstavím vám tu svoju pleťovú a dekoratívnu kozmetiku. Bude tu dosť zaujímavých top produktov za rok 2020. Teším sa ako sa s vami podelím o pár kozmetických značiek, ktoré potešia každú kozmetickú maniačku.

  •  Pleťová kozmetika


Nivea Soft pleťový krém- používam ho celoročne, v lete aj v zime. Hydratačný, vyživujúci a má ľahkú konzistenciu. 

Bioderma čistiaci gél- perfektne vyčistí pleť, ošetrí problematickú a mastnú pokožku, odstráni nedostatky po make-up. Rýchlejšie sa hojí akné i vyrážky a má protizápalový účinok na citlivú pokožku. 

Loccitane mydlo- slúži na čistenie pleti, aplikujem ho vždy na mokrú pleť a zmyjem. Používam ho už dlhšiu dobu a vždy urobí svoju prácu do poslednej bodky. Vždy keď potrebujem väčšiu starostlivosť ho rada použijem a zdá sa mi, že rýchlejšie hojí nedostatky na pleti. Obľúbila som si ho 😗

Navia čistiaci gél- je určený na mastnú problematickú pleť. Keďže sa jedná o prírodnú kozmetiku, nie je až taký penivý ako výrobky z drogérii. Som rada zaňho a moc mi pomohol pri citlivej pokožke. 

  • Odlíčenie pleti
Bioderma pleťová voda- používam ju na čistenie a odlíčenie pleti. Patrí medzi moje top produkty a neviem si predstaviť že by som som ju tu nezaradila. Pleť vyzerá rozžiarená a zdravá na prvý pohľad 💖

Nivea pleťové mlieko- ďalší kúsok z kozmetiky, s ktorým si svoju odličovaciu rutinu spríjemňujem. Pleť vyčistí do poslednej bodky, nemastí, hydratuje i vyživuje. Stačí pár ťahov a make-up je rýchlo dole 😁

  •  Dekoratívna kozmetika

Catrice očná paletka- jednoduchá paletka očných tieňov s pár výraznými odtieňmi, ktorá sa hodí na každodenné líčenie. Často nosím jemné a nevýrazne oči. Práve takáto skladba farieb je pre mňa najvhodnejšia. Farby sa dajú medzi sebou pekne kombinovať. Pravda je, že trošku práši, ale dá sa to prežiť. Stačí pár ťahov a líčenie je na svete.
 
Avon Luxe špirála- zahusťujúca a predlžujúca špirála, ktorá urobí pekné mihalnice a dodá im objem. Naozaj mi spomínaná špirála vyhovuje aj s kefkou a prispôsobí sa oku.
 
Catrice paletka na obočie- skvelá mini paletka, ktorá obočie vyfarbí a vyzerá ako od kozmetičky. Aplikujem najtmavší odtieň na obočie pomocou štetca. Základ každého líčenia je pekne upravené obočie. Mne príliš netreba dofarbovať obočie, keďže ho mám husté, ale upraviť treba. Každý z nás sa chce cítiť upravene s pekne upraveným obočím.
 
Catrice fixačný gél- ďalšia super vecička na dlhotrvácny účinok, upravené obočie vydrží celý deň. Stačí prečesať a hotovo. Fixačný gél Catrice striedam aj s inými značkami, ale vždy sa vrátim práve k nemu. Vyhovuje mi maximálne.
  •  Make-up

Avon Powder Stay- odtieň 01 - najsvetlejší, dlhotrvajúci krycí krém. Vhodný počas zimného obdobia a pre problematickú pleť je ako stvorený. Stačí pár kvapiek naniesť na tvár a vie sa rýchlo prispôsobiť s pleťou. Neupcháva póry, nerobí mastný film. Vydrží počas dňa bez pohnutia a vyzerá prirodzene na pleti.
 
Catrice HD Liquid Coverage- odtieň 005 ivory beige, make-up v kvapátkovej forme. Má ľahšiu konzistenciu. Počas leta je to môj obľúbený výrobok. Keďže počas leta netreba toľko kryť pokožku, stačí málo vrstiev a ľahkú štruktúru výrobku. Samozrejme pleť nevysušuje, zakryje, nerobí mapy, splynie s každým typom pokožky.
 
Catrice HD Liquid Coverage- odtieň 010 porcellain, korektor v tekutej forme. Prekryje nedokonalosti, dá sa vrstviť a vôbec nevyzerá na pleti ako maska. Vydrží na pleti celý deň, za mňa top výrobok 💗

Oriflame Giordani Gold- odtieň light svetlá farba. Používam ho pod oči a keďže je v tuhej forme, tak práve okolo očí sa s ním oveľa lepšie manipuluje ako s tekutejšími produktami. Korektory striedam medzi sebou, mne vyhovujú a pracujú spolu dokonale. Pleť vždy vyzerá po nich prirodzene 😉
 
Max Faxtor- púder používam na zafixovanie make-upu, zjednotí pokožku a vyzerá vždy pekne.
 
Catrice- transparentný sypký púder, ktorý som objavila v minuloročnom adventnom kalendári catrice. Za mňa vôbec nie je špatný, pleť zjednotí a zakryje dostačujúco. Treba si dať pozor koľko ho aplikujem, keď to preženiem vyzerám ako duch, opatrne treba s ním pracovať. Napriek tomu som si ho obľúbila.
 
E-Style- biely púder vhodný na bejkovanie. Aplikujem ho pod oči alebo okolo nosa. Ja mávam dosť viditeľné kruhy pod očami a okuliare to ešte zvýraznia, takže púder mi vždy rozjasní a rozžiari pleť 👰
 

Farmasi- kontúrovacia paletka, ktorú som objavila ešte pred letom. Som z nej prekvapená. Malé balenie obsahuje tri odtiene: najtmavší, stredne tmavý a biely. Paletka je dobre pigmentovaná, má vysokú výdrž a zmestí sa do každej kozmetickej taštičky. V ponuke nájdete široký sortiment farieb. 💗💗
 
Essence- paletka troch rozjasňovačov, v ktorej sa nachádza bronzový, biely a ružový odtieň. Všetky tri odtiene sú výborne pigmentované, majú brutálny lesk a pracuje sa s nimi veľmi dobre. Ďalšou výhodou týchto rozjasňovačov je, že ich netreba vrstviť. Stačí len jediný ťah a urobia dokonalý finiš. Paletka je vhodná na každý typ pleti. Odporúčam všetkými desiatimi! 😉
 
Makeup Revulution Petra XO- keď som prvý krát uvidela túto paletku, hneď som ju musela mať doma. Obsahuje 4 bronzéry (tmavší a svetlejší) a 4 rozjasňovače (tmavší a svetlejší). Paletka má vynikajúcu pigmentáciu a vydrží na pleti perfektne celý deň. Každá farba je vhodná na iný typ pokožky. Vyššia časť je pre nás bledule, nižšia časť zasa pre tmavšie typy.
 
Catrice- rozjasňovač v jemnej, prirodzenej farbe, vhodný na každodenné nosenie. Prispôsobí sa skoro každej pleti. Hoci nie je príliš výrazný, aj tak dlho nevydrží, preto počas dňa ho treba viackrát naniesť. Preto sa umiestnil v top produktoch na poslednom mieste. Ak radi nosíte decentné rozjasňovače, určite si tento produkt obľúbite.

Navia- balzam na pery s ovocnou vôňou, ktorý vyživí a chráni pery pred vysušením. Ošetruje popraskanú pokožku, regeneruje a zjemňuje pery. Stačí ho málo ku dostačujúcej hydratácii.

Oriflame Giordani gold- hydratačný rúž, ktorý je vhodný na každodenné nosenie. Najviac som si obľúbila odtieň dusky nude. Rúž nie je príliš dlhotrvajúci, takže počas dňa ho vždy treba pretrieť. Má luxusný dizajn a nádherný obal. Vždy ho rada používať. 

Revlon- odtieň 73 HD Tropical, zaujímavá a kvetinová vôňa. Výrazná ružová farba rúžu ma neskutočne baví nosiť. Samozrejme pod rúškom sa moc neoplatí nosiť výrazne rúže, ale keď pracujem z domu, chcem byť upravená a práve ružové rúže boli minulý rok mojou topkou. Revlon rúže majú dlhotrvajúci efekt. Netreba sa báť, že by nevydržali na perách. Za mňa sú naozaj famózne.

Toto boli moje najobľúbenejšie produkty, ktoré som objavila v roku 2020. Samozrejme som tu zaradila aj výrobky, ktoré dlhodobo používam niekoľko rokov. 

Budem rada, ak sa v komentároch podelíte o svoje skúsenosti s výrobkami.

Ďakujem za podporu! 💖

 

10 komentárov:

  1. Moc makeupu nepoužívám, ale můj zatím nejlepší úlovek je řasenka 360 od Yves Roscher. Do té jsem se zamilovala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Práve doma testujem ten gél od Biodermy a zatiaľ som tiež veľmi spokojná :)
    What A Fancy World

    OdpovedaťOdstrániť
  3. tolik krasne kosmetiky az se stydim ze ja mam takrka prd! :D moc se mi libi ta paletka od Farmasi!

    www.melissahartford.blogspot.com
    Melissa Hartford | lifestyle & fashion blogger
    Instagram

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. veď ja si tiež si myslím že mám toho dosť takže už nič nenakupujem...

      Odstrániť
  4. Čistící gel od Biodermy jsem si moc oblíbila, je skvělý a vůbec mi nevysušuje pleť.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Já s ničím z toho zkušenosti nemám, ale mám ráda Catrice a ráda bych vyzkoušela Biodermu :)

    Somethingbykate

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Make-up a korektor Catrice taky miluju <3

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Vypadá to na skvělé produkty, některé mě zaujaly a určitě si je při příští návštěvě DM pořídím. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Musím povedať, že asi ani jeden z produktov som osobne neskúšala. Ale tú essence paletku som kupovala do vianočnej giveaway a mala som veľké nutkanie si ju nechať, lebo len na pohľad vyzerala skvelo.

    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Bioderma micelárna voda z tejto kolekcie je už mojím niekoľkoročným favoritom! Najlepšia micelárka na svete 🌸

    Blog de la Licorne *

    OdpovedaťOdstrániť