pondelok 20. apríla 2020

Moje tipy! Ako správne vybrať makeup?

Ahojte 💗

Nájdete široký sortiment rôznych druhov make-upov sypké, minerálne, tuhé aj tekuté. Samozrejme podľa toho, na čo ste navyknutí a čo vám bude vyhovovať. Úplne na začiatok treba vedieť aký typ pleti máte a podľa toho si vybrať správny produkt.
  • Čo používať pred nanesením krycieho krému?
 Najprv si treba dôkladne vyčistiť pleť, naniesť krém a podkladovú bázu.
  • Aké podkladové bázy ?
Nájdete rôzne typy bázy pod make-up, napr. rozjasňujúca, zmatňujúca, báza s liftingovým efektom.


Môj tip: bázu nepoužívam ale aplikujem si hydratačný krém. Každý si môže vybrať, čo bude preňho najvhodnejšie ako podklad.



  •  Ako vybrať správny odtieň?
Dôležité je poznať svoj podtón pleti. Pretože ak máme teplejší žltý podtón pleti, tak nám nebude sedieť ružový podtón. Niektoré make-upy majú označenie na výrobku, o aký podtón ide.

Medzi základné typy podtónov patrí:
C – cool (studený) – ružovkastý podtón
N – neutral (neutrálny)
– béžový podtón
W – warm (teplý)
– žltý až olivový podtón

  • Miešanie správneho odtieňu? Ako prispôsobiť k tónu pleti?
Množstvo kozmetických značiek má v ponuke zosvetľovacie kvapky, ktoré slúžia na zamiešanie správneho odtieňu. Každý odtieň by mal odhadovať, pre aký tón pleti bude určený. Veľa žien má problém so správnym odtieňom, či je príliš biely alebo zase tmavý. Takto šikovne si to môžete namiešať a budete vedieť čo vašej pleti najviac sadne.

  • Druhy krycích krémov?
  • BB krém ide o predovšetkým ľahký krém, ktorý slúži na zakrytie akné, vyrážok alebo vekových škvŕn. Obsahuje najmä kyselinu hyalurónovú a vitamín C. Vhodný je pre všetky vekové kategórie.
  • CC krém obsahuje tie isté prísady ako BB krém. Pomáha zakrývať nedokonalosti a chrániť pokožku pred UV žiarením. Dokonale pleť vyživí a má dlhotrvajúci učinok. Nespočetne kozmetických značiek má v ponuke CC krém.
  • Krycí make-up rozdiel medzi spomínaným typom je hlavne vo výdrži a lepšej krycej schopnosti. Samozrejme zaleží akú máte pleť, či potrebujete viac zakryť alebo vám bude stačiť iba zjednotiť pleť. V obchodoch nájdete veľa skvelých výrobkov. Stačí si len vybrať vhodný výrobok.
  • Aký typ make-upu pre začiatočníka? Čím nanášať?
Na začiatok by som volila skúsiť menšie množstvo make-upu, ktorú aplikujete hubičkou na pleť. Pred nanášaním vždy hubku namočte do vlažnej vody, poriadne z nej vyžmýkajte vodu, aby bola vlhká. Tým vám zostane viac výrobku na pleti. 


Hubka hubkou aplikujte a zapracujte výrobok na pleť, aby vám lepšie zakryl nedokonalosti.

Štetce (kabukki) štetcom nanášajte krycí krém po celej pleti, dávajte si pozor aby ste ho správne spracovali. Aby váš make-up nevyzeral ako maska na pleti. Konkrétne kabukki štetec je vhodný na sypký typ make-upu. Tekuté produkty sa lepšie zapracúvajú plochým alebo okrúhlym štetcom.

Prstami keď sa niektoré produkty horšie aplikujú štetcami alebo hubičkou, tak sa nám pomôžu prsty. Pri nanášaní make-upu prstami však nezabudnite dodržiavať čistotu a prísnejšiu hygienu.



  • Vychytávky pri nanášaní krycieho krému?
Dnešný trh ponúka veľké množstvo zaujímavých pomôcky na nanášanie make-upu. Niektoré vyzerajú trochu zvláštne, ale vo vašej zbierke kozmetiky sa nestratia. Napr. silikónová hubička slúži podobne ako beauty blender, je vyrobená zo silikónového materiálu. Oválne štetce tvarovo nevyzerajú moc zaujímavo, ale s krycím krémom si poradia bez problémov. Naozaj toho nájdete veľa a ja som vypichla najmä také produkty a pomôcky, ktoré rada používam.

Priniesol Vám dnešný článok niečo nové? Budem rada za vašu odozvu. 

Ďakujem za každý komentár!

4 komentáre:

  1. Super článok, pretože mnoho žien si nevie vybrať ten správny makeup a nikto im ani nevie poradiť.
    UPDATE: Ako sme to oznámili rodine?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Veľmi zaujímavý článok! Ja som na svoju pleť ešte skoro nikdy make-up nepoužívala, keďže som sa bála kúpiť si nejaký z dôvodu, či by mi sadol a nevyzerala by som ako pomaranč. :D Toto mi aj celkom pomohlo pri výbere. Vďaka. :)

    Maj pekný deň. ♥
    Blog of Sunflower ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Za takýto článok by som pred pár rokmi vraždila :D Verím, že pomôže veľa dievčatám :)

    DIEVČA Z KAVIARNE

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Já bych osobně potřebovala mít takovýto článek před sebou, vždy když se jdu líčit. Moc tyto kosmetické přípravky nepoužívám :)

    OdpovedaťOdstrániť