štvrtok 17. augusta 2017

Čistenie pleti (Tipy pre začiatočníkov)

Ahojte:)
Ďalšia časť článku je ako iné čistenie pleti ktorá je pre pleť najdôležitejšia v tom sú zahrnuté stroje na čistenie a masky na pleť.Za čas treba dopriať pleti blaho a rozmaznávať ju.Preto som zahrnula túto časť ktorá bude pre vás zaujímavá a zoberiete si niečo z nej ako sa správne starať o pleť.

Stroje na čistenie pleti 
Na trhu sú rôzne prístroje ale kefy na tvár ktoré sú tiež dobrými pomocníkmi no ale niesu až tak vhodné na citlivú pokožku.Pretože môžu ju viac scitlivieť práve ich netreba stále používať stačí 2krát za mesiac.Keď nemáte až tak problematickú alebo citlivú pleť môžte aj viac krát používať hlavne ako Vám bude vyhovovať.Ak sa bojíte ako bude fungovať takýto pristroj môžte skúsiť kefu spojenú s gélom ktorý môžem za seba povedať že bola vynikajúci pleť po ňom vyzerala nádherne vyčistená,jemná a príjemná na dotyk.Vždy po vyčistení treba kefu poriadne umyť aby ste si na pleť nerozširovali baktérie a nemali s pleťou zbytočné ťažkosti.
Mne tieto kefy na čistenie viac lichotia ako stroje (klasické-elektrické) sú vhodnejšie pre pleť.Každý je zástanca niečoho iného myslím že každý z nás si vyberie to najlepšie čo bude pokožke najviac vyhovovať.Obyčajné kefy na čistenie sú vhodnejšie a vyčistia pleť lepšie,tvár vyzerá na pohľad sviežo hlavne,vyčistí tvár do poslednej bodky.Už je na Vás aký spôsob vyberiete ktorý bude najlepší môžete ísť napr.ku kozmetičke ktorá ponúka rôzne služby v starostlivosti o pleť poradí vám ohľadom čistení pokožke lepšie ako vy samy.

Masky 
Ďalšou metódou v starostlivosti o pokožku sú masky dnes ich je veľa druhov napr. Čistiaca Hydratačná, Liftingová, Regenaračná.
Charakteristika masiek
Čistiaca maska- rieši problémy znečistenej pokožky pri problémoch s akné.
Hydratačná maska- poskytuje pleti dostatočné živiny hlavne ju dostatočne hydratuje.
Liftingová maska-  vyhlazuje pleť,odstraňuje odumreté bunky,zlepšuje celkovú pokožku a odstraňuje vrásky.
Regenaračný maska- obsahuje veľký obsah vitamínov a minerálnych látok.Vyživuje pleť.

Zlupovacia maska 
Čierna maska prináša riešenie ako zatočiť s čiernymi bodkami a zachytáva nečistoty.
Ako používať?

Naneste masku na T-zónu tváre. Nechajte 15–20 minút pôsobiť. Potom masku smerom odspodu nahor zlúpnite. Masku sa odporúča používať 1x až 2x týždenne.

Domáce masky
Mi prídu najviac sympatickejšie pretože sú pre pleť najlepšie z môjho hľadiska hlavne nie je žiadna alebo minimálna chémia to je pre pleť najväčší plus.


Citrónová šťava skvele pôsobí na mastnú pleť, vďaka ovocným kyselinám odstraňuje odumreté bunky a sťahuje rozšírené póry.
Jablková šťava zjemňuje pleť a odstraňuje odumreté bunky.
Mrkvová šťava pôsobí antisepticky a lieči akné. Betakarotén, luteín a lykopén chránia pokožku pred spálením pri slnečnom žiarení.
Šalátová uhorka pleť hydratuje, čistí, vyhladzuje a má mierne sťahujúci účinok. Obsahuje pre pleť mimoriadne dôležité enzýmy a stopové prvky, ktoré pôsobia liečivo a upokojujúco.
Vaječný bielok je vhodný pre mastnejšiu pleť, ktorú zľahka vysušuje a sťahuje.
Vaječný žĺtok je vhodný aj pre suchú pleť. Vyhladzuje vrásky a npína pleť.
Nastrúhaný zemiak pomáha pri akné a ekzémoch.
Avokádo vyživuje a hydratuje pleť až do hĺbky.
Banán vyživuje a zjemňuje pleť.
Ananás je ideálny pre mastnú pleť, sťahuje rozšírené póry.
Typy masiek:



Masky dodajú pleti blaho,odpočinok môžte si pri nich zarelaxovať a ešte k tomu vašej pokožke dodajú správne živiny ktoré potrebuje.Hádam vás moje radi v niečom pomohli niečo z tohto využijete budete sa snažiť o pokožku viac dbať a nasledovať určité body o dokonalej starostlivosti.

 
 
 

1 komentár:

  1. mam rada tie zupovacie masky :) hrozne sa mi paci ten pocit ked to taham dole :D ale vycistit tvar poriadne sa mi s nou neda ... potom si pobeham tvar s takym silikonovym orava venere cisticom a plet je ozaj cistejsia

    OdpovedaťOdstrániť