nedeľa 18. apríla 2021

Konturovanie


 Ahojte
💗

Máme tu ďalšiu časť: kontúrovanie. Práve takéto kozmetické rituály sú dôležité pre kohokoľvek, či už začiatočníkov alebo pokročilých. Kontúrovanie pleti je základom pre každé líčenie. Mnoho ľudí to ani nerobí alebo nevie ako na to. V dnešnom článku si vysvetlíme čo je to kontúrovanie, akými spôsobmi aplikovať kozmetické výrobky, aké štetce a typy produktov používať. Tento článok bude prínosom pre každého i pre mňa. Prajem príjemné čítanie.

 

Kontúrovanie- je to technika make-upu, ktorá slúži na tvarovanie a optické zoštíhlenie tváre. Pri kontúrovaní sa používajú teplé a studené tónovacie farby, ktoré sú o jeden alebo dva odtiene tmavšie. Aplikujú sa na oblasti ako sú priehlbiny na lícach, nos a spánky. Make-up by mal byť doplnený rozjasňovačom, ktorý je o jeden až o dva odtiene svetlejší. Rozjasňovať sa nanáša práve na oblasti, kde je pokožka výraznejšia (jabĺčká na lícach, špička nosa, T-zóna).

Bronzer- používa sa na kontúrovanie tváre, pomôže vytvoriť opálený vzhľad.

Licenka- rozjasní pleť a dodá potrebný výraz tváre.

Rozjasňovač- rozjasní tvár a dodá jej lesk.

    

Ako nám pomôže kontúrovanie?

  • Správny podtón 
  • Typ pleti
  • Zoštíhliť tvár 
  • Zvýrazniť kontúry 

 

Svetlá pleť- dôležitou súčasťou sú produkty aspoň o dva podtóny pleti tmavšie, ktoré zvýraznia črty tváre a dodajú pleti nový nádych. Trh ponúka veľké množstvo rôznych výrobkov, ktoré sa dajú vrstviť a dobre sa s nimi pracuje. Ja mám svetlú pleť a podtón do ružova, takže siaham po svetlohnedej farbe až po stredne hnedú. Správne vybratý odtieň hneď urobí krajší základ v oblasti kontúrovania pleti, tvár vyzdvihne a dodá jej iný rozmer. Mnoho značiek má široký sortiment farebných variácií.

Žltý podtón pleti - vhodnejšie sú svetlohnedé a tmavohnedé odtiene s nádychom do oranžovej farby. Samozrejme pri tomto podtóne pleti treba dbať na kvalitu kozmetických produktov. Stačí si len vybrať správny odtieň.

Tmavá pleť- pri tomto type podtónu sú viac výrazné farby prioritou, keďže vyzdvihnú pleť. Dôležité je, aby produkty na kontúrovanie zvýraznili a rozjasnili tvár..

Tmavá pigmentácia produktov je ideálna pre tmavú pleť. Pri líčení je nevyhnutné zvoliť aj výraznejšie rozjasňovače, keďže časť pod očami je potrebné zvýrazniť. Samozrejme treba aj ďalšie miesta na pleti zvýrazniť, ale potrebujeme vybrať správne farby. Aplikovanie bronzera, lícenky a rozjasňovaču je tiež dôležitou súčasťou kozmetickej rutiny - vždy ich nanášajte s pomôckami (štetce a hubky).
 


 5 - základov typmi tváre

Oválna- považovaný je za najdokonalejší tvár. Stačí jemne kontúrovať, rozjasňovačom zosvetliť miestami pod očami, nad obočím, na brade, v strede čela a nosa. Bronzer použijeme pod lícnymi kosťami, na okraji nosa a na sánke tváre. Netreba zabudnúť ani na líčka.

Okrúhla- je plná. Tento typ treba opticky predĺžiť, aby bola oválnejšia. Zosvetlíme čelo, časť pod očami, oblasť nad lícnymi kosťami a stred brady. Bronzer nanesieme na spánky, líčka a sánku. Lícenku aplikujeme na líca.

Srdcová- má široké čelo a zužuje sa ku špicatej tvári. Bradu zosvetlíme, rozjasňovač pod oči, čelo a nad lícne kosti. Bronzer aplikujeme na spánky, líčka tým zúžime tvár do stredu. Na lícne jabĺčka nanesieme lícenku.

Štvorcový- pri tomto type tvári je potrebné zjemniť hrany tváre, zosvetliť stred čela, oblasť pod očami a špičku brady. Tým pritiahneme pozornosť do stredu tváre. Pomocou bronzeru kontúrujeme popri línií vlasov, oboch strán pokračujeme pri spánkoch a nakoniec nalíčime líčka.

Podlhovastá- má výrazné čelo, vysoké lícne kosti a pevnú bradu. Bronzer nanesieme na kontúry, lícenku aplikujeme na líčka a najviac na lícne jabĺčka, čím tvár opticky rozšírime. 

Typy výrobkov- na trhu je mnoho typov kozmetických výrobkov a každému vyhovuje niečo iné. Treba si vybrať to, čo vám najlepšie sadne. Pretože od správneho produktu závisí, aký bude výsledok na konci kontúrovania.

Tekuté- sú menej často používané, pretože sú nepraktické. Mne osobne ten druh nevyhovuje, ale napriek tomu mnohé ženy ho často používajú. Vo svete krásy nájdete nespočetné množstvo značiek s tekutými kontúrovacimi produktami.

Tuhé- sú vhodné najmä pre začiatočníkov, keďže sa s nimi oveľa jednoduchšie pracuje ako s tekutými výrobkami. Ďalšou výhodou je, že s tuhými výrobkami môžete správne vykontúrovať časti na tvári.

Sypké- majú sypké zloženie, preto treba s nimi opatrnejšie pracovať.

Púdrové- sú predávané samostatne alebo v paletke. Za seba môžem povedať, že púdrové výrobky používam najčastejšie, najviac mi vyhovujú zo všetkých typov kozmetických výrobkov.

Moje obľúbené značky? 

Makeup Revolution, Milani, Catrice, E-style, Nyx atď...

Zaujal vás takýto typ článku? Budem sa tešiť sa na vaše komentáre 💗💗💗


3 komentáre:

  1. Jooo konturování, to je někdy docela maturita :-D. Já než se to naučila, tak to nějakou dobu trvalo :-). Ale moc hezky jsi to sepsala :).

    LenaČerge

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Wow, vyčerpávající článek.

    Já moc konturovat neumím, je to u mě spíš pokus-omyl. :D

    Ela
    Me In Many Ways

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Toto téma znám, je mi blízké i z pohledu fotografie a focení portrétů, ale sama to moc neřeším, používám tvářenku a občas rozjasňovač ale bronzer už tolik ne, i když ho mám.

    OdpovedaťOdstrániť