štvrtok 28. júna 2018

Ovocný koláč na dva spôsoby

Ahojte:)
Urobila som si nepečené koláčiky, ktorý sú si navzájom podobné. Musím konštatovať, že obidva boli výborné a každý z nich chutil inak.


Struhaný jahodový koláč

Suroviny: 400g maslových sušienok
                  120g masla

Náplň:     250g mascarpone
                120g smotany na šľahanie
                100g práškového prášku
                150g jahôd

Postup: Roztopené maslo zmiešame s rozdrvenými sušienkami. Vymiešame jednotnú hmotu, ktorú rozdelíme na polovicu. Prvú vtlačíme na dno a po bokoch menšej okrúhlej formy na pečenie a dáme do chladna. Druhú polovicu cesta dáme rovnako do chladna, kým si pripravíme krém.
Na krém si vyšľaháme smotanu na šľahanie a samostatne vyšľaháme aj mascarpone s cukrom. Obe hmoty zmiešame do jednotného krému.  Do krému nakoniec vmiešame nakrájané jahody.
Krém navrstvíme na cesto vo forme a na vrch nastrúhame, alebo nadrobíme zvyšok cesta. Podávame vychladené. Nakoniec môžeme poprášiť práškovým cukrom.Necháme ho v chladničke stuhnúť.Tip: do cesta pridajte vodu!

Nepečený ovocný koláč ( čerešnový)

Postup: Postup je skoro taký istý ako v predchádzajúcom koláči, suroviny sú také isté okrem čerešní.
Keksy poukladáme do nádoby, náplň vrstvíme na ne. Striedame! Nakoniec ozdobíme. Necháme stuhnúť na 2hod.

Robievate si nepečený koláč? Poznáte takýto? 



               
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára