štvrtok 3. mája 2018

Tvarohovo - ovocný koláč so želatínou :)


Ahojte :)

Chcela by som vám predstaviť koláčik, ktorý si často doma robíme. Hádam podľa toho návodu sa v ňom nestratíte a pokúsite sa ho doma spraviť. Čo ma ňom najviac baví je celková príprava želatíny. Pravda, keď som ju prvý-krát robila mala som strach, či ju zvládnem. Musím sa priznať, že sa podarila na jednotku s hviezdičkou! Koláč ozvláštnila, chuťovo bol vynikajúci.


Suroviny
  • 6 ks vajce
  • 6 pl kryštálový cukor 
  • 6 pl polohrubá múka
  • 2 pl kakao
  • 1 ks (balík) kypriaci prášok
  • 100 ml olej
 Tvarohový krém
  • 500 g mäkký tvaroh
  • 1 ks (balíček) vanilkový cukor
  • 1 ks maslo
  • 8 pl práškový cukor
Źelatína 
  • 1 liter voda
  • 1 ks pomarančová šumienka
  • 2 ks zlatý klas DrOetker
  • 7 pl cukor
 
Postup
Najprv si upečieme cesto. Vajíčka vyšľaháme s cukrom. Pomaly k ním prilievame olej. Na záver, pridáme múku s práškom do pečiva a kakaom. Cesto dáme piecť cca 15 - 20min. do vyhriatej rúry na
180 stupňnov. Tvarohový krém si pripravíme tak, že poriadne vymiešame všetky suroviny. Môžme ho dochutiť citrónovou šťavou. Krém natrieme na vychladnutý koláč. Želatína v 500 ml si rozmiešame cukor a šumienku. Dáme variť! V druhej miske si rozmiešame Zlaty klas s 500 ml
vody a prilejeme ho do vriacej cukrového roztoku. Za stáleho miešania počkáme, kým želatína zhustne. Chvíľku ju necháme vychladnúť a potom natrieme na tvarohovú plnku. Koláč necháme stuhnúť na chladnom mieste.



2 komentáre: