nedeľa 15. júla 2018

Ako mi zmizlo akné?

Ahojte:)
V prvom rade by som Vám chcela objasniť, že samotná téma akné je individuálna a každý z nás preferuje niečo iné. Produkty ktoré sadli mne vôbec nemusia pasovať ostatným. I preto sa chcem podeliť s vami o mojom príbehu s pokožkou, prečo sa mi tak náhle zhoršila a ako dlho s akné bojujem? Dneska sa to všetko dozviete. Hádam bude mať pre Vás prínos niečo z mojich vlastných skúseností.


Kedy sa mi pleť zhoršila?
Bolo to pred 4 rokmi, odvtedy som s ňou bojovala. Bolo v čase, keď som študovala a samej mi bolo nepríjemné neskrývať pleť pred ostatnými. Mala som vyrážky, ktoré boli dosť viditeľné - určite ten pocit poznáte, i keď sa vám objaví malá vyrážka, chcete ju prekryť. V tom období som mala takú podradenú pleť, že som nemohla používať ani si nanášať žiaden make-up.

Od čoho sa mi objavilo akné? 
Začala som používať krém, ktorý nebol na moju pleť vhodný. Keďže ja mám mastnú pokožku, pleť sa pod krémom ešte viac mastila a rozširovali sa póry. Tým to všetko začalo! Do vtedy som mala pleť celkom v poriadku. Občas sa mi niečo objavilo, to je pravda, ale práve kvôli krému som si akné vyvolala. Ešte okrem toho som používala rôzne make-upy. Pokožka postupom času začala reagovať - začala svrbieť a urobili sa mi po celej pleti obrovské vyrážky, ktoré bolo vidno.

Čo mi pomohlo?
Prvom rade mi najviac upravil pokožku konopný krém. Vďačím mu zato, že už po mesiaci používania pleť vypadala oveľa lepšie. Okrem toho sme navštívili kožnú, ktorá mi predpísala Zinerit antibiotikum.Takže po určitom čase akné zmizlo. Občas sa mi ešte objavia vyrážky, ale už sa vyhýbam mastným krémom. Používam iba hydratačný krém Nivea.
 
Napriek tomu sa mi používaním zaťažujúceho make-upu na moju precitlivenú pokožku akné znova objavilo. Stále hľadám produkty, ktoré mi budú na 100% fungovať, predovšetkým make-up. Čo mi najviac pleť upokojilo je Bioderma Sensiblo H2O ružové produkty pre citlivú pokožku. Predtým som značku nemala moc v láske, ale čo používam túto radu, musím sa priznať, že produkty sú famózne a akné sa mi pomaly lieči.

Pleťová voda sa môže používať ako micelárka, keďže si skvelo poradí s nečistotami na pleti. Aplikujem ju každé ráno. Okrem nej používam Zinerit - presne táto kombinácia je ideálna na aknóznu pleť.

  • Jemná parfumácia
  • Praktické balenie
  • Bez alkoholu
  • Rada pre citlivú pleť
  • Zlepšuje akné



 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára